Zadels


Voorop staat dat Lepper kennis en ervaring heeft op het gebied van leerbewerking ten behoeve van fietszadels gekoppeld aan moderne technologie en hedendaagse inzichten.

Fietsplezier begint met een goede zit. Lepper zorgt daarom met haar producten voor comfort en kwaliteit. Zo wordt het zadeldek van de beste runderhuiden gemaakt. Na een plantaardig en dus milieuvriendelijk looiproces worden ze één voor één met de hand omgetoverd tot diverse modellen. De modellen zijn verkrijgbaar voor dames, heren of uniseks in de kleuren naturel, bruin en zwart. Dankzij hun klassieke vorm zijn de zadels al meer dan 100 jaar populair. Voorzien van verschillende matrasveertjes zijn deze zadels geschikt voor regelmatige fietstochten of voor woon-werkverkeer.


Authentic Line


De Authentic-Line kenmerkt zich door het gebruik van plantaardig leer met een karakteristiek, nostalgische uitstraling.
Ons vakmanschap bij deze ambachtelijke verwerking van leer is bij de authentieke zadelmodellen van de hoogste kwaliteit.
De traditionele uitstraling bepaald het ontwerp en is daardoor zeer herkenbaar op iedere fiets.

Naar zadels

Lepper Care


De Lepper Care Line is gericht op het ontlasten van druk op zit- en schaambeenderen tijdens het fietsen. De uitsparing in het zadel zorgt voor minder druk op en meer lucht toevoer naar zere zitvlakken.Deze ergonomische zadels zijn in vele soorten beschikbaar: uitsparing, holte, V-uitsnijding of holtes. Alles om ventilatie te verbeteren en de druk op de zenuwen/spieren te ontlasten.Veel ergo- en fysiotherapeuten vinden de weg naar leren zadels waarbij rekening wordt gehouden met het zitvlak.

Naar zadels

Lounger Line


Lepper Lounger Line is een combinatie van Authentic-Line gecombineerd met een gevormde zachte zit.
Bij klassieke leren zadels is een bepaalde “inzit” periode nodig om het zadel naar persoonlijke eigenschappen te vormen.
De Lounger Line heeft als basis het hardleren zadel en dit vervolgens te verlijmen met zacht Latex en daarna af te werken met Nubuck leer.
Dit geeft direct bij aankoop een zachtere zit (bij kunststofzadels is dat Gel). De ademende werking van leer blijft hierdoor gehandhaafd.

Naar zadels